Yogakilden

Yoga for alle uansett nivå

Her finner du lydspor med veiledede avspenninger du kan laste ned og lytte til. Nederst på siden finnes også yogaprogrammer i PDF som kan skrives ut.

Yoga er en rik tradisjon med mange ulike teknikker. I tillegg til de vanlige fysiske øvelsene, pusteøvelsene og meditasjonene har man også avspenningsteknikker.

Avspenning er enkle mentale teknikker for å finne frem til dyp ro og våkenhet. I en travel hverdag hvor alt går i ett er det å gjøre avspenning noe som kan gi ro i sinnet og fornyet energi.

NB. For å lagre filen: høyre klikk på filen og velg "Last ned/Lagre som".

Avspenninger

En Kort Avspenning

En kort, guidet, avspenning på 8 minutter. Avspenning er en effektiv pause i hverdagen som gir en opplevelse av ro sinnet, samtidig som man får energi og overskudd.

Lengde: 8min

Last ned

Dybdeavspenning

En lengre avspenning som inneholder kroppsgjennomgang, oppmerksomhet på kroppens spontane pust, og en reise i naturens omgivelser. Ved vende tilbake til en dyp, avspent tilstand jevnlig kan man bedre tåle hverdagens stress.

Lengde: 16min

Last ned

Yogaprogrammer

Solhilsen

Solhilsen er en serie med 12 stillinger som er svært gunstig for blodomløpet, og samtidig gir kroppen sterkere og smidigere. Solhilsen er også symbolsk i at man hilser sin indre sol. Kroppen og sinnet vekkes og du er klar for en ny dag! Å ta 3-5 solhilsener tar ikke mer enn 5-10 minutter. Avslutt øvelsen med å ligge i dødsstille (savasana) i 2-3 minutter.

Lengde: 5-10 min

Last ned

10 minutters yogaprogram #1

Et kort yogaprogram på 10 minutter som kan få innpass i en travel hverdag. Programmet passer for alle nivåer.

Lengde: 10 min

Last ned

10 minutters yogaprogram #2

Et kort yogaprogram på 10 minutter. Programmet inneholder, avspenning, balanse-, buk- og ryggstrekkøvelser. Passer for alle nivåer.

Lengde: 10 min

Last ned
Vil du bli informert om nye kurs? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilbud om nye kurs på epost.
Send inn