Yogakilden

Yoga for alle uansett nivå

For stiv til å gjøre yoga?

For stiv til å gjøre yoga?

Som yogalærer er det overraskende mange som stiller meg dette spørsmålet. Det er noe pussig over dette utspillet, som om det ligger en forventning at man må være myk for å gjøre yoga

Når både julen og sommeren er over er det nok av folk som setter i gang med trening for å finne tilbake til "godformen". Likevel, har jeg aldri har hørt noen si at de er i for dårlig form til å trene... Alle må vi jo begynne et sted. Er det noe annerledes med yoga? Nei.

Man gjør yoga ut ifra sine egne forutsetninger, man begynner der man er selv om man er pinne stiv. En person som er stiv og støl har like mye utbytte av å gjøre yoga som en som er myk og fleksibel. Effekten kommer av å gjøre stillingene etter beste evne, uavhengig om man kommer langt inn i disse eller ei.

Det er ingen vits å sammenligne seg med andre, hverken med personen på matten ved siden av deg eller læreren. Vi har alle forskjellige kropper, noen løper fort, andre hopper høyt, noen er myke, andre stive. Som barn er man ofte myk i ledd og muskler, men dersom dette ikke vedlikeholdes forsvinner dette med årene. I dagens samfunn hvor flere og flere har stillesittende jobber, blir det enda viktigere å holde fleksibiliteten vedlike. Kroppen er skapt for å beveges, uten bevegelse stivner den.

Yoga er fantastisk treningsform hvor man kan mykne opp stive muskler og ledd igjen. Rolige og milde bevegelser strekker og mykner opp muskler og ledd, er med på å redusere stress, og gjør at man føler seg vel i kroppen. Du er aldri for stiv til å gjøre yoga.

Føler du at yoga kan være noe for deg? Jeg tilbyr kurs både for nybegynnere og de som har erfaring med yoga fra før. Se kursoversikten for aktuelle kurs og tider.

Tilbake
Vil du bli informert om nye kurs? Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilbud om nye kurs på epost.
Send inn